Πέμπτη 4 Οκτωβρίου 2012

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΗΓΕΣΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ



Με μεγάλη θλίψη, φόβο και τρόμο αναφέρω τα ακόλουθα:

Κύριοι,

Τυγχάνει να είμαι ένας απλός πολίτης. Είμαι ο «κανένας», έτσι ακριβώς όπως αισθάνεται η μέγιστη πλειοψηφία των συμπατριωτών μας που δεν είναι «επώνυμοι». Είναι «ανώνυμοι». Δε διαθέτουν ούτε «μέσα» ούτε «βύσματα» ούτε πολιτική δύναμη ούτε χρήματα για «μίζες» και «λαδώματα».

Κύριοι,

Δεν μου αρέσει να κάνω το μάντη Τειρεσία, να γίνομαι μάντης κακών. Ούτε με ενδιαφέρει να προφέρω «αυτοεκπληρούμενες προφητείες». Έτσι και αλλιώς, όπως είπε ο Χριστός, «δεν υπάρχει ατίμητος προφήτης παρά μόνο μεταξύ των οικείων του και των συγγενών του». Μη νομίζετε ότι απειλώ. Αισθάνομαι ότι διαβλέπω ένα προδιαγεγραμμένο τέλος μιας ολόκληρης πολιτικής ηγεσίας, το τέλος μιας παρατεταμένης άνομης περιόδου, μόνο που εξαρτάται κατά πόσο θα φύγει κατά το μάλλον ή ήττον ειρηνικά ή ύστερα από αιματηρή επανάσταση του λαού.

Κύριοι,

Η συμπεριφορά σας και ο τρόπος λειτουργίας σας τα τελευταία τριάντα χρόνια, ύστερα από τη μεταπολίτευση, έχει φέρει σε αδιέξοδο όλο τον ελληνικό λαό, ο οποίος έχει συσσωρεύσει μία οργή, η οποία ακόμη δεν έχει ξεσπάσει, γιατί περνά μία περίοδο κατάθλιψης και αναμονής μήπως και γίνει κάτι προς το καλύτερο. Η κατάθλιψη, όμως, μπορεί εύκολα να μετατραπεί σε ανεξέλεγκτο μίσος, ανεξέλεγκτη οργή, όταν και οι τελευταίες ελάχιστες ελπίδες του εξανεμιστούν, και πλέον οι όποιες νηφάλιες φωνές δε θα ακούγονται από το θόρυβο των κραυγών της απελπισίας ενός λαού που αισθάνονται ότι τον κοροϊδεύουν, τον εκμεταλλεύονται και τον χειραγωγούν με ψέματα και απάτες εδώ και 30 χρόνια.

Απεύχομαι τις αιματηρές επαναστάσεις. Αλλά όταν ο άνθρωπος απελπιστεί, κάνει πράγματα τρελά, ανεξέλεγκτα, που υπό κανονικάς συνθήκας δεν θα έκανε. Σύμφωνα με το βιβλίο του Εκκλησιαστή ο σοφός Σολομών αναφέρει: «η καταδυναστεία παραλoγίζει τoν σoφό...» (Εκκλησιαστής 7:7). Πόσο μάλλον όταν μεταξύ των ανθρώπων οι σοφοί είναι λίγοι και οι θερμοκέφαλοι πολλοί...

Φοβούμαι ότι κάποια στιγμή θα κατέβουν προς τη Βουλή μερικές εκατοντάδες χιλιάδες Έλληνες. Φοβάμαι ότι αυτοί οι απελπισμένοι δε θα ενδιαφέρονται πια για τη σωματική τους ακεραιότητα, δε θα υποχωρούν μπροστά σε οποιαδήποτε απειλή, αλλά το μόνο που θα θέλουν θα είναι να εκδικηθούν ένα πολιτικό κατεστημένο που εργάστηκε συστηματικά και σχεδιασμένα την εξαθλίωσή τους. Δε θα έχουν να χάσουν τίποτε άλλο παρά μόνο τις αλυσίδες τους, όπως προέβλεπε ο Μαρξ όταν στο μανιφέστο του καλούσε σε επανάσταση του προλετάριους όλου του κόσμου ενάντια στους καταπιεστές τους. Και αυτοί οι εξεγερμένοι δε θα έχουν διαβάσει ποτέ στη ζωή τους Μαρξ και Έγκελς, αλλά θα ξέρουν ότι κάτι πρέπει να κάνουν, για να δείξουν την οργή τους, το θυμό τους, την απελπισία τους και για να εκδικηθούν τους εκπροσώπους ενός πολιτικού συστήματος που εξέθρεψε εκατοντάδες Τσοχατζόπουλους με βίλες, περιουσίες, παλάτια και εκατομμύρια μαύρου χρήματος σε τράπεζες του εξωτερικού που είναι τα κλεμένα χρήματα από τους πολίτες αυτού του τόπου. Επειδή ο κόσμος έχει ξυπνήσει και καταλαβαίνει πλέον ότι οι ένοχοι πολιτικοί της καταλήστευσης των χρημάτων του δεν πρόκειται να ψηφίσουν νόμους που να τους καταδικάζουν ούτε να κάνουν έρευνες που να αναδεικνύουν τους ενόχους. Επειδή αν το κάνουν, οι πρώτοι που θα συλλαμβάνονται θα είναι οι ίδιοι. Συνεπώς θα αποφασίσουν να πάρουν το νόμο στα χέρια τους, εφόσον το νόμο τον έχουν οι παράνομοι τώρα στα χέρια τα δικά τους. Δεν μπορείς να εμπιστεύεσαι το ληστή ότι θα κάνει νόμους που θα τον βάλουν φυλακή ούτε ότι ο λύκος θα μεταβληθεί σε καλό φύλακα προβάτων. Αν μέχρι τώρα οι άνθρωποι το πίστευαν, επειδή τους κοροϊδεύατε και τους χειραγωγούσατε με φρούδες ελπίδες, ψέματα και απάτες, τώρα κανείς πια δε θα σας πιστεύει.

Αν κατεβούν προς τη Βουλή 300 ή 500 χιλιάδες λαός και αποφασίσουν να εισέλθουν μέσα στο κτήριο ενώ συνεδριάζετε, μη νομίσετε ότι θα σας προστατέψουν 10 ή 20 χιλιάδες αστυνομικών, που έχουν ήδη μισθούς πείνας. Κανένας αστυνομικός δεν πρόκειται να ριψοκινδυνεύσει πλέον τη ζωή του για ένα πολιτικό κατεστημένο που ξέρει ότι είναι οι πρώτοι παράνομοι. Γιατί να σκοτωθεί ένας αστυνόμος με γυναίκα και παιδιά, προστατεύοντας ένα κατεστημένο διεφθαρμένων, όταν αυτοί που θα έπρεπε να εφαρμόζουν το νόμο είναι οι πρώτοι που τον καταπατούν; Ούτε να νομίζετε ότι οι στρατιωτικοί θα σας προστατέψουν με το στρατό. Οι στρατιωτικοί έχουν και αυτοί εξαθλιωθεί με τους μισθούς πείνας και τις ελάχιστες συντάξεις με τις οποίες επιβιώνουν. Πολλοί στρατιωτικοί είναι πατριώτες και διαβλέπουν ότι ελάχιστοι από τους πολιτικούς έχουν τέτοια αισθήματα. Θεωρούν ότι οι περισσότεροι πολιτικοί εισέρχονται στην πολιτική, όχι για το καλό της πατρίδας, αλλά για το βόλεμα των εαυτών τους. Μάλλον υπάρχει η πιθανότητα να ενωθούν οι αστυνομικοί και οι διαδηλωτές, όπως και οι στρατιώτες μαζί τους, να εισέλθουν στη Βουλή και τότε σε όποιον βουλευτή βρουν, θα εφαρμόσουν το νόμο του Λιντς.

Μαζί με τα ξερά θα καούν και τα λίγα χλωρά, γιατί οι άνθρωποι δε θα έχουν την πολυτέλεια να σκέφτονται λογικά, νηφάλεια, νόμιμα. Σε καταστάσεις παραλογισμού εφαρμόζονται παράλογα μέτρα. Και προβλέπω όσοι από εσάς προλάβουν να φεύγουν πανικόβλητοι στο εξωτερικό με ελικόπτερα. Ο τρελαμένος κόσμος θα ψάχνει να βρίσκει τις παράνομες βίλες σας, τις οποίες οικοδομήσατε με τα κλεμένα χρήματά του, και θα τις πυρπολεί. Τα αυτοκίνητά σας, τα κότερά σας και την περιουσία σας θα την καταστρέφει, γιατί θα θεωρεί πως είναι όλα κλεμένα και δε δικαιούστε να τα έχετε, και εν πολλοίς θα έχει δίκιο, χωρίς να δικαιολογώ τέτοια αντίδραση και αποφάσεις απόδοσης συνοπτικής δικαιοσύνης και εκδίκησης. Kανείς δε θα αναλαμβάνει να προστατεύει την περιουσία σας ούτε τη σωματική σας ακεραιότητα. Δε θα τολμάτε να εμφανίζεστε δημόσια πουθενά, γιατί οι άνθρωποι όχι μόνο θα σας αποδοκιμάζουν, αλλά θα πέφτουν επάνω σας για να χειροδικούν.

Αν δε φοβάστε το Θεό, φοβηθείτε τους ανθρώπους. Η παλαιά γνωστή παροιμία λέει: «Φωνή λαού, οργή Θεού». Φοβηθείτε το Θεό τώρα πριν σας συμβεί κάτι χειρότερο. Αν δεν έχετε το θάρρος να αλλάξετε τους νόμους, τότε παραιτηθείτε, αφήστε να εισέλθουν έντιμοι άνθρωποι στην πολιτική πριν είναι πολύ αργά για όλους σας.

Δεν τα λέω αυτά για να γίνουν, δεν προσκαλώ τον κόσμο σε επανάσταση ούτε υποδαυλίζω το μίσος των ανθρώπων εναντίον σας, απλά διαβλέπω ότι αν δεν αλλάξετε στάση και δε βοηθήσετε τους απελπισμένους, η κατάσταση ανεξάρτητα από το τι λέω εγώ, θα πάρει αυτήν την κατεύθυνση. Και τότε θα είναι κρίμα για όλους μας. Και τα αποτελέσματα ανεξέλεγκτα.

Σπύρος Καραλής
Οφθαλμίατρος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου