Τρίτη 7 Ιουνίου 2011

ΠΡΟΣΕΥΧΗ ΓΙΑ ΤΟ ΕΘΝΟΣ ΜΑΣ! ΑΣ ΠΡΟΣΕΥΧΗΘΟΥΜΕ ΜΑΖΙ ΛΑΟΣ ΚΑΙ ΕΞΟΥΣΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΣΩΣΕΙ Ο ΘΕΟΣ!

Ουράνιε Πατέρα μας,

Ερχόμαστε μπροστά στην Άγια παρουσία Σου με ταπεινή καρδιά και γεμάτοι με συναισθήματα αναξιότητας και μετάνοιας, γιατί είμαστε άνθρωποι αδύναμοι και αμαρτωλοί. Βασιζόμαστε στο ΛΟΓΟ ΣΟΥ που μάς επιτρέπει να Σού ζητάμε ΧΑΡΗ και ΕΛΕΟΣ.

Εξομολογούμαστε με συντριβή και μετάνοια τις πολλές μας αμαρτίες. Συγχώρησέ μας, γιατί συνειδητά αποκλείσαμε Εσένα και τις εντολές Σου από τη ζωή μας και ακολουθήσαμε τους δικούς μας δρόμους.

Καθώς βλέπουμε την περίοδο αυτή, την αγαπημένη πατρίδα μας να περνά μια πλύπλευρη κρίση, πνευματική, ηθική, οικονομική και πολιτική στρεφόμαστε σ' Εσένα.
Αναγνωρίζουμε ότι για την κατάσταση αυτή μέρος ευθύνης έχουμε όλοι μας, άρχοντες και λαός.

Στο ΛΟΓΟ ΣΟΥ μάς παραγγέλλεις να προσευχόμαστε για όλους τους ανθρώπους και ιδιαίτερα "για τους κυβερνήτες και για όλους εκείνους που ασκούν την εξουσία, ώστε να ζούμε ήρεμα και ειρηνικά με ευσέβεια κι ευπρέπεια από κάθε άποψη" 
(Α΄ Τιμοθέου επιστ. 2:1-4)

Επίσης στο ΛΟΓΟ ΣΟΥ μάς διαβεβαιώνεις ότι "Μακάριο το έθνος που ο Κύριος είν' ο Θεός του" (Ψαλμός 33:12) και τονίζεις ότι "Τα έθνη η δικαιοσύνη τα εξυψώνει, ενώ η αμαρτία είναι ντροπή για τους λαούς" (Παροιμίες 14:34)

Αιώνιε Τριαδικέ Θεέ, Εσύ στάθηκες βοήθειά μας στο παρελθόν και σ' Εσένα στηρίζουμε την ελπίδα μας για το μέλλον και ΖΗΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΠΕΜΒΑΣΗ ΣΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΒΓΟΥΜΕ ΑΠ' ΤΟ ΑΔΙΕΞΟΔΟ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΠΕΡΙΕΛΘΕΙ. Εσύ Είσαι ο Κυρίαρχος Θεός και στα Χέρια Σου είναι οι υποθέσεις των ανθρώπων και των λαών.

Εξομολογούμαστε γιατί δεν διαμαρτυρηθήκαμε για όσα κακά κι ανήθικα συμβαίνουν στη χώρα μας. Τα ναρκωτικά, η εγκληματικότητα, η βία, ο τζόγος, ο αλκοολοσμός, τα διαζύγια, οι εκτρώσεις και κάθε είδους εκμετάλλευση του ανθρώπου από τον άνθρωπο έχουν οδηγήσει σε καταστροφή την κοινωνία μας. Απαξιώσαμε ηθικές αξίες όπως την πίστη στο Θεό, τον γάμο, την οικογένεια. Χάσαμε την ισορροπία σε όλους τους τομείς.
Ομολογούμε ότι τα σκάνδαλα, η απάτη, η απληστία, η διαφθορά έχουν πάρει επιδημικές διαστάσεις, διάβρωσαν κάθε τομέα της εθνικής και της κοινωνικής μας ζωής.

Προσευχόμαστε όπως ο προφήτης Δανιήλ:
"Ω Κύριε Θεέ αμαρτήσαμε, ασεβήσαμε, επαναστατήσαμε και στρέψαμε το νώτα μας στις εντολές Σου και στις υποδείξεις Σου. Δεν ακούσαμε τους δούλους Σου, τους προφήτες που μίλησαν εξ' ονόματός Σου στους άρχοντές μας και σ' όλο το λαό της χώρας. Ναι Κύριε, ο λόγος που σήμερα ζούμε στη ντροπή, εμείς, οι άρχοντές μας και οι πρόγονοί μας είναι ότι αμαρτήσαμε σε Σένα. Εσύ όμως Θεέ μας Είσαι σπλαγχνικός και συγχωρητικός, αν και επαναστατήσαμε εναντίον Σου. Πράγματι, δεν ακούσαμε." (Δανιήλ κεφ. 9)

Προσευχόμαστε για τους θρησκευτικούς ηγέτες της πατρίδας μας να τους δίνεις παρρησία να διδάσκουν τον ΛΟΓΟ ΣΟΥ με οδηγία Αγίου Πνεύματος χωρίς συμβιβασμούς με την ΑΛΗΘΕΙΑ.

Τριαδικέ Θεέ, την ώρα αυτή βοήθησε τους κυβερνήτες μας να αναγνωρίσουν την μεγάλη αλήθεια που διακήρυξε ο Αδαμάντος Κοραής:

"ΜΟΝΟ ΤΟ ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ ΘΑ ΣΩΣΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ"

Ελευθέρωσέ μας από την υπερηφάνεια μας, από την απληστία μας, την ασέβειά μας και την υπεραπασχόλησή μας με τα πρόσκαιρα σε βάρος των αιώνιων.

Προσευχόμαστε για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τον Πρωθυπουργό και όλο το Υπουργικό Συμβούλιο, τους βουλευτές, τους αρχηγούς των κομμάτων της αντιπολίτευσης και για όλους εκείνους που κατέχουν υψηλά αξιώματα. Βοήθησε, φώτισε τους άρχοντές μας να ζητήσουν την Οδηγία Σου, για να ζήσουν μια ζωή διαφάνειας και δικαιοσύνης, να εφαρμόσουν το δίκαιο, την ισότητα, την ελευθερία και να κατοχυρώσουν την ασφάλειά μας.Δώσε τους σύνεση και σοφία, καθώς έχουν να αντιμετωπίσουν πολύπλοκα θέματα, θάρρος να αντιμετωπίσουν τον κίνδυνο και ευσπλαγχνία για τους πάσχοντες.

Προσευχόμαστε για τις δυνάμεις ασφάλειας της χώρας να εκτελούν σωστά με βάση τους νόμους το καθήκον της ασφάλειάς μας. Προσευχόμαστε για τους εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων να διδάσκουν τα παιδιά μας και τις πνευματικές και τις ηθικές αξίες που θα τα κάνουν ολοκληρωμένους και χρήσιμους πολίτες.

Προσευχόμαστε για τους ανθρώπους των ΜΜΕ να δώσουν ενημέρωση και ψυχαγωγία στο λαό μας που θα τον βοηθήσουν να ζήσει μια ζωή αρετής με ηθικές αρχές.
Κυρίαρχε Θεέ, Εσύ μόνο Εσύ μπορείς να μάς βγάλεις δυνατούς και ανανεωμένους απ' αυτήν την κρίση. Καθώς εμείς έμπρακτα μετανοούμε και Σού ζητάμε να μάς ελεήσεις και να μας συγχωρήσεις. Εσύ μπορείς να κάνεις το λαό μας να ενωθεί, αφήνοντας τους δαίμονες της διχόνοιας, του μίσους, του φατριασμού και το διχασμού για την ανόρθωση της χώρας μας. Αναγνωρίζουμε ότι Εσύ που Είσαι ο Παντοδύναμος κι Ελεήμων Θεός δύνασαι να ευλογήσεις και φωτίσεις τους άρχοντές μας. Όλα αυτά τα ζητούμε με πίστη στην καρδιά μας ότι μάς ακούς, στο Όνομα του Σωτήρα και Κυρίου Ιησού Χριστού. Αμήν.
Ψαλμός 80:3-7, 14-18

"Επίστρεψέ μας Θεέ, και επίλαμψε το Πρόσωπό Σου και θα λυτρωθούμε.

Κύριε, Θεέ των δυνάμεων, μέχρι πότε θα οργίζεσαι ενάντια στην προσευχή του λαού Σου;

Τους τρέφεις με ψωμί δακρύων, και τους ποτίζεις με άφθονα δάκρυα.

Μάς έκανες έριδα στους γείτονές μας, και οι εχθροί μας γελούν μεταξύ τους.

Επίστρεψέ μας, Θεέ των δυνάμεων, κι επίλαμψε το Πρόσωπό Σου και θα λυτρωθούμε.

Επίστρεψε, παρακαλούμε Θεέ των δυνάμεων, επίβλεψε απ' τον ουρανό, και δες, και κάνε επίσκεψη σ' αυτήν την άμπελο (την Ελλάδα μας)

Κι εμείς δεν θα ξεκλίνουμε από Σένα. Ζωοποίησέ μας, και θα επικαλούμαστε το Όνομά Σου.

Επίστερεψέ μας, Κύριε των δυνάμεων. Επίλαμψε το Πρόσωπό Σου, και θα λυτρωθούμε. ΑΜΗΝ!" 

1 σχόλιο: