Σάββατο 17 Δεκεμβρίου 2011

Πολλές είναι οι αμαρτίες μας ως έθνος.


Ως επί το πλείστον οι ασυνειδητοποίητες αμαρτίες μας είναι:

1) Ειδωλολατρία μέσω της ανοιχτής εικονολατρείας στην Ορθόδοξη Εκκλησία. Αυτή είναι επίσημη και ανεκτή ειδωλολατρεία που έχει γίνει δόγμα στην Εκκλησία. Έχει συνεπώς μεγαλύτερη βαρύτητα ως αμαρτία. Όσο και αν προσπαθούν να το εκλογικεύσουν, να "χρυσώσουν το χάπι", και να δικαιολογήσουν την εικονο-ειδωλολατρία με θεολογικο-φιλοσοφικά επιχειρήματα του Μεσαίωνα, βασιζόμενα στην ελληνική φιλοσοφία, η κατάσταση του μέγιστου πλήθους του ελληνικού λαού στη λαϊκή θρησκεία του παραμένει ειδωλολατρική.

2) Ο αντισημιτισμός, που έχει βρει έκφραση σε πολλούς Ορθόδοξους Ύμνους, ειδικά την Μεγάλη Εβδομάδα στην Ορθόδοξη Εκκλησία. Δεν κατηγορούνται μόνο όσοι Εβραίοι μίσησαν και καταδίκασαν σε θάνατο τον Ιησού, αλλά σύσσωμος ο εβραϊκός λαός θεωρείται υπεύθυνος για τον θάνατό Του και "Θεοκτόνος". Η κατάρα ενάντια στον εβραϊκό λαό στρέφεται ενάντια σε αυτούς που τον καταριούνται σύμφωνα με την Βλιβλο, Γένεση 12 κεφ. εδάφια 1-3, "Ο δε Κύριος είπε προς τον Άβραμ....θα σε κάνω έθνος μέγα και θα σε ευλογήσω και θα μεγαλύνω τ'ονομά σου και θα είσαι προς ευλογία. Και θα ευλογήσω όσους σε ευλογούν και θα καταραστώ όσους σε καταριούνται...."  έτσι η Ορθόδοξη Εκκλησία και το ελληνικό έθνος γενικότερα, που επηρεάζονται από αυτό το πονηρό αντισημιτικό πνεύμα, δεν μπορούν να έχουν ευλογία Θεού. Και παρόλες τις προσπάθειες να ανανήψουμε ως έθνος τόσα χρόνια, δεν το έχουμε καταφέρει από ιδρύσεως ελληνικού κράτους μετά την ελληνική επανάσταση.

3) Οι εκτρώσεις. Λέγεται ότι γίνονται στην Ελλάδα κάθε χρόνο 400.000 περίπου εκτρώσεις. Δηλαδή εξαλείφεται μία πόλη σαν την Πάτρα περίπου κάθε χρόνο. Αυτό είναι μία απίστευτη γενοκτονία, και η φωνή αυτών των αθώων πλασμάτων, που είναι τα παιδιά μας, δε μένει χωρίς να ακουστεί μπροστά στον Κύριο των Στρατευμάτων. 
Η "σιωπηλή κραυγή" των αγέννητων παιδιών είναι δραματική και επηρεάζει την απάντηση του Θεού για ευλογία στο έθνος μας. Οι Τούρκοι έκαναν γενοκτονίες σε άλλους λαούς που τους θεωρούσαν εχθρικούς, όπως οι Αρμένιοι και οι Έλληνες, εμείς οι Έλληνες κάνουμε γενοκτονία στα δικά μας παιδιά. Νομίζω ότι είναι αυτό μεγαλύτερη αμαρτία ενώπιον του Άγιου Θεού.

4) Ψεύδος, απάτη, κλοπές, δολοφονίες. Ειδικά η ασύστολη φοροκλοπή, που βασίζεται σε αρρωστημένη απληστία, απίστευτα υπερκέρδη ατόμων, που η περιουσία τους θα μπορούσε να γίνει εισόδημα σε πολλές γενιές απογόνων τους ύστερα από αυτούς, η παράνομη φυγάδευση δισεκατομμυρίων σε τράπεζες του εξωτερικού χωρίς φορολόγηση, όπως π.χ. στην Ελβετία κλπ, έχει δημιουργήσει στην πατρίδα μας ένα καθεστώς κλεπτοκρατείας πολιτικών, που δε σέβονται το αξίωμά τους, χρησιμοποιούν για ίδιον όφελος την εξουσία που τους δόθηκε από το Θεό και το λαό, και όχι για το καλό του έθνους. Θα έρθει στιγμή που όλοι αυτοί οι πολιτικοί που κατάκλεψαν το έθνος μας θα τιμωρηθούν αμείλικτα από το Θεό και ίσως και τους ανθρώπους. Μη σας φανεί παράξενο αν δείτε κάποια στιγμή δεκάδες, ίσως και εκατοντάδες πολιτικούς, να μπαίνουν στη φυλακή και να κατάσχονται όλες οι περιουσίες τους. 
Ας προσευχόμαστε για μία ριζική αλλαγή των νόμων και των προσώπων που θα αναλάβουν στο μέλλον την πολιτική εξουσία στην πατρίδα μας.

5) Οι περισσότεροι Έλληνες αποστρέφονται τη χριστιανική πίστη. Δυστυχώς δεν είχαν τα τελευταία χρόνια καλή εντύπωση από τους ιθύνοντες των διαφόρων εκκλησιών και ειδικά της Ορθόδοξης Εκκλησίας. Ειδικά μέσα στην Ορθόδοξη Εκκλησία έγιναν πολλά ηθικά σεξουαλικά και οικονομικά σκάνδαλα. Αλλά και οι Χριστιανοί άλλων δογμάτων δε δώσανε πάντοτε καλή μαρτυρία. Ας εξομολογηθούμε τις αμαρτίες μας ενώπιον Θεού και ανθρώπων και ας αλλάξουμε τη στάση μας. Δείξαμε αδιαφορία στον πόνο των συνανθρώπων μας. Κάποιες φορές συμπεριφερθήκαμε ως μισάνθρωποι.

6) Δείξαμε ρατσισμό στους ξένους. Χωρίς να θεωρώ ότι πρέπει να αποδεχόμαστε ελεύθερα κάθε ξένο ως πρόσφυγα στην πατρίδα μας, γιατί πρέπει να γίνεται έλεγχος και να υπάρχουν περιορισμοί στη φιλοξενία, ο Λόγος του Θεού μάς συνιστά να αγαπάμε τον ξένο και να του συμπεριφερόμαστε όπως στον ντόπιο. Όχι σκληρότητα, διωγμούς, μίσος και περιφρόνηση απέναντί τους.

Κύριε Θεέ μας, εξομολoγούμαστε τις αμαρτίες μας. Ζητάμε συγγνώμη από Εσένα και από όσους αδικήσαμε. 
Ζητάμε συγγνώμη για τις αμαρτίες μας της παράλειψης. Γιατί ενώ γνωρίζαμε πολλές φορές το καλό, δεν το κάναμε. Ζητάμε συγγνώμη, γιατί δεν ομολογήσαμε με συνέπεια το άγιο Όνομά Σου στο λαό μας. Ζητάμε συγγνώμη για τη δειλία μας, γιατί δεν ευαγγελίσαμε το λαό μας. Για όλα αυτά ζητάμε συγγνώμη και Σε παρακαλούμε, Κύριε, να μας συγχωρέσεις και να μας δώσεις το θάρρος να ομολογήσουμε με τις πράξεις μας και τα λόγια τη δική Σου αλήθεια και κάλεσμα επιστροφής σ' Εσένα, μετάνοιας και Σωτηρίας στο λαό μας. Αμήν.

Σπύρος Καραλής
Οφθαλμίατρος

2 σχόλια:

  1. Συμφωνω απολυτως μαυτα που γραφεις,αλλα θα σε ρωτησω κατι"η εκκλησια του θεου,ειναι υγιης???η νοσει??γιατι αμα νοσει η ιδια η νυφη του χριστου,τοτε τα πραγματα ειναι πολυ σοβαρα.Η εκκλησια η ιδια εχει φερει το κοσμικο φρονημα μεσα,υποστηριζομενη γιορτες,οπως γιορταζει ο κοσμος,με αλλο τροπο βεβαια,που ειμαι 100% σιγουρη οτι ο θεος το απεχθανεται αυτο!!!!λοιπον??η αποστολικη διακονια που ειναι??Ας φτιαξουμε το προφιλ μας το χριστιανικο εμεις οι χριστιανοι,και τοτε ο ΧΡΙΣΤΟς θα χρησιμοποιησει το λαο του με λογο αλλα και δυναμη!!!οπως οι μαθητες του οι αληθινοι,οι οποιοι απεχθανονται αυτο που σημερα γινεται μεσα στις εκκλησιες...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αγαπητή Άρτεμις: Η Εκκλησία του Χριστού είναι το Σώμα Του! Ο απ. Παύλος παρομοιάζει την Εκκλησία με το ανθρώπινο σώμα (δες Α΄Κορ.12 κεφ) Όπως το σώμα μας μερικές φορές νοσεί, έτσι και η Εκκλησία - μερικά ή αρκετά μέλη της νοσούν. Ναι και σήμερα, όπως και σ΄όλους τους 20 αιώνες υπάρχει πρόβλημα, αλλά ΔΕΝ είναι "του θανατά" ΟΛΗ η Εκκλησία, γιατί απλά Εκκλησία είναι όλοι οι συνειδητοί Χριστιανοί, που μετανοούν απ' τις αμαρτίες τους, ζητάνε τη συγχώρεση του Κυρίου Ιησού Χριστού και ακολουθούνε το Ευαγγέλιό Του. Η αποστολική διακονία μπορεί να μην υπάρχει και να μην φανερώνεται στο βαθμό που ο Θεός κι εμείς θέλουμε, αλλά δόξα στο όνομά Του, που ο αναστημένος Κύριος και σήμερα συνεργεί με το κήρυγμα του Λόγου Του "δια των επακολουθούντων θαυμάτων" (Μάρκος 16:20)σε πολλές χώρες, αλλά και στην Ελλάδα μας, αναγεννά ψυχές, θεραπεύει αρρώστιες, σπάζει δεσμά, λευτερώνει ανθρώπους..που Τον εκζητούν και Τον εμπιστεύονται. Όσο για το 'προφίλ' που λές να φτιάξουμε...συγνώμη, αλλά δεν το βλέπω έτσι! Οι αληθινοί μαθητές ποτέ δεν ήξεραν, πολλώ μάλλον δεν νοιάστηκαν να "φτιάξουν προφίλ"!!! Απλά ήταν και ΠΡΕΠΕΙ κι ΕΜΕΙΣ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΓΝΗΣΙΟΙ - ΑΛΗΘΙΝΟΙ, ΣΤΗ ΣΧΕΣΗ ΜΑΣ ΜΕ ΤΟΝ ΚΥΡΙΟ ΚΑΙ ΜΕΤΑΞΥ ΜΑΣ, ΚΑΙ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΛΑΟ.... ΜΟΝΟ Η ΔΥΝΑΜΗ ΤΗΣ ΔΟΞΑΣ ΤΗΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣ ΤΟΥ ΖΩΝΤΑΝΟΥ ΘΕΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ... ΕΧΕΙ ΧΑΛΑΣΕΙ....ΜΕ ΤΟ ΑΝΟΘΕΥΤΟ ΚΗΡΥΓΜΑ ΤΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΙΟΥ. ΑΣ ΤΟΝ ΕΚΖΗΤΟΥΜΕ ΛΟΙΠΟΝ, ΑΣ ΜΕΤΑΝΟΟΥΜΕ ΟΠΟΤΕ ΚΙ ΟΠΟΥ ΧΡΕΙΑΖΕΑΤΑΙ ΚΙ ΑΣ ΓΙΝΟΥΜΕ (ΕΣΥ ΚΙ ΕΓΩ ΕΝΝΟΩ...) ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΑ ΓΝΗΣΙΑ ΑΛΗΘΙΝΩΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΩΝ ΣΕ ΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΣΕ ΕΡΓΑ...ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΣΙΓΟΥΡΑ ΚΙ ΑΛΛΟΙ, ΕΣΤΩ ΛΙΓΟΙ, ΠΟΥ ΜΠΟΡΟΥΝ ΟΜΩΣ ΝΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΘΑ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΣΤΟΝ ΚΥΡΙΟ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΑΛΛΑΞΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΕΙ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ ΤΟΥ! (Ρωμ. 8:29) Ο Θεός να σε ευλογεί! Καλά κι ευλογημένα Χριστούγεννα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή